Wie zijn wij?

Maak kennis met de oprichters, artiesten en crew van St. Variété Nederland


Dave van der Wal  (voorzitter, producent, zanger, MC) 

Dave is geboren op Zuid in het Clara Ziekenhuis. Hij groeit op onder de rook van de Botlek en de Europoort.  Dave: “Bij ons thuis rook het altijd naar synthetische dennenbomen.” Na zijn middelbare school in Capelle aan den IJssel, is hij weer in de mooiste stad van de wereld gaan wonen, ditmaal op zich zelf. Hij studeert aan de School voor Journalistiek en Voorlichting in Utrecht en komt als freelancer al snel bij Radio Rijnmond achter de microfoon en later voor de camera bij TV Rijnmond.
Vijf jaar lang staat hij, met de grootste en kleinste artiesten, met de Dave On Stage Bonte Kerstavond in een bomvol Oude Luxor Theater. 1,5 miljoen kijkers keken ieder jaar weer met de kerst naar het regionale TV station en genoten van optredens van onder andere  Gordon LA The Voices,  Wibi Soerjadi, Karin Bloemen, Nick & Simon, Jan Smit, Belle Perez en Lee Towers. Wie heeft er niet bij Dave On Stage opgetreden!
Naast zijn werk voor Rijnmond werkte Dave ook voor verschillende andere tv programma’s. “Ik vertrek” van de TROS, maakte diverse Pilots als test voor productiehuizen en is nog steeds actief als (freelance)verslaggever voor RTL Boulevard en Radio/TV Rijnmond. Daarnaast is Dave zich de laatste twee jaar meer gaan richten op de promotie van Rotterdam. Ook de theaterkant blijft trekken. Zo schreef en speelde hij in 2011 mee in de theatershow van Glenda Peters (winnaar eerste Soundmixshow).
Dave is ook een welkome gast in de Duitse variété en burlesque scene waar hij al presenterend en zingend grote zalen op zijn kop zet, zoals bijvoorbeeld het beroemde Wintergarten Variété in Berlijn. 

David Severins  (secretaris, artistiek leider, producent, jongleur)

Circusartiest worden, dat was Davids grote droom toen hij nog maar een paar jaar oud was. Vele circussen bezochten Davids geboortestad, Nijmegen. Zijn vader nam hem mee naar alle shows. De tent, het zaagsel en de prachtige artiesten zorgden voor die magische sfeer waar David verliefd op werd.

Vooral de jongleurs trokken Davids aandacht. Elke keer als hij een jongleur had zien optreden imiteerde hij thuis elke truc, beweging en expressie. Na vele jaren thuis geoefend te hebben kon David op zijn 16de met zeven ballen jongleren. Op deze leeftijd speelde hij al op open podia en op straat tot iemand hem op een dag zag jongleren op een jaarmarkt en hem een contract aanbood voor een klein evenement. David ging op dit aanbod in. Het was het begin van een glansrijke carrière als variétéartiest.

Na de middelbare school te hebben afgerond werd David toegelaten tot een professionele circusacademie. Vier jaar lang volgde hij lessen in acrobatiek, dans, theater en natuurlijk jongleren onder de technische en artistieke begeleiding van objectmanipulatiecoach, Gregor Kiock.  

David studeerde af in 2011 met een bachelordiploma in Circus Arts.

 De afgelopen jaren was David te zien in variétéclubs in Amsterdam, Rome, Istanbul, Genève, Brussel en Keulen en hij was op toernee in Nederland en Israel met het befaamde dansgezelschap Scapino Ballet. Hij verscheen in de populaire Franse TV show “Le Plus Grand Cabaret Du Monde” en hij haalde de halve finale van Holland’s Got Talent. 
Naast optreden ontwikkelde David ook een passie voor productie en regie. Hij stelde voor verschillende (inter)nationale shows originele variétéprogramma's samen en verzorgt sinds een aantal jaar de regie bij eigen producties en die van andere producenten.

Rémon Visch-Spruit 

Penningmeester Stichting Variété Nederland

Artiesten die reeds bij ons te zien waren

Henri Kangas

Belle Kok

Colins Ouma

Olivier Henning

Renske Endel

Showgirls Of Magic

Natsumi Scarlett

Niek & Guy

Scotty The Blue Bunny

Tarek Rammo 

Kami-Lynne Bruin

Ulrike Storch

Eva van der Meer

Jan Himself 

Lisa Chudalla

Aleš Hrdlička 

Charlie Hession

Friedi Kohring 

Hannah Lennox

Sanne Deinum 

Jonas Alich

Madame Romanova

Tim Horsting

Jasmijn Rubingh

Tobit van Vliet

Ole Lehmkuhl

Stephan Masur

Baby Shark

Xarah von den Vielenregen

June Gan

Juggling Tango

Dion van Rijt

Milan Seegers

Ago Verdonschot en Hans van de Scheur

Rafael Scholten

Raffaela Martinetti 

Joyce Bennenbroek

Ronja Breuk

Onze fantastische crew

Johan van der Kleijn
(foto: Piet-Hein Out)

Angelique Staal 

Joop Jansen:
Massagetherapeut

Heleen Suurmeijer 

Marianne van Gastel

Angelique de Smit